keskiviikko 24. tammikuuta 2007

Historiallinen näyttely, osa 2

Jälleen kuvien äärellä. Tällä kertaa esittelyyn pääsee niin vanhempaa kuin uudempaakin tuotantoa.

Työ numero 2: Sukkatrio 2002/2006
(Ohje taisi olla Pirkka-lehdessä vuonna 2002.)

Kuvan sukat ovat kokoa 46, 25 ja 23 (vaikea arvata, mikä on mikin). Suurin sukka on tässä kuvassa jo käytetty ja pesty monta kertaa, pienin tuli kuvaan suoraan puikoilta. Kantapäät on neulottu vahvistettua neuletta. Pienimmässä sukassa on jalkaterän päälle neulottu V nurjalla neuleella, koskapa kahden lapsen taloudessa elämää helpottaa suunnattomasti, jos sukkia ei tarvitse sovitella jalkaan tai vertailla keskenään, vaan heti päältä huomaa, kumpi on kumman.

V-sukka on toisessa(kin) kuvassa hiukan muhkurainen, koska täytteenä ei suinkaan ole lapsen jalka (luuletteko todella, että siitä ehtisi saamaan kuvan?), vaan muistaakseni toinen sukka.

Sukkia neuloessani olen huomannut, ettei pidä liikaa ryhtyä itse soveltamaan. Esimerkiksi tuosta V-sukasta tuli ihan hassun mallinen, kun tein kiilakavennukset vähän oman kaavan mukaan.

Aina oppii uutta!

5 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Koskas mun lapasten kuva ilmestyy tänne? Ja pipon? ;) Sun täytyy lisätä mut tonne sun neulonnan kohderyhmään...

-tikko

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta aiemmin esitellystä kypärämyssystä. En tiedä alkuperäistä mallia, mutta minusta näyttäisi kovasti, että kyse olisi perinteisestä myssystä, joka on koottu vähän väärin. Tässä on linkki Käspaikan sivuille, jossa on myös kokoamisohje. http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/asusteita_vaatteita/paahineet/kyparamyssy.htm Olisiko tässä kyse samasta mallista? Kappale on tosiaan niin ovelan mallinen, että sitä sai vähän aikaa pyöritellä ennen kuin kiinnitystavan keksi, kun kokeilin kerran.

Unknown kirjoitti...

Helei! Tämä saattaa hyvinkin olla ratkaisu ongelmiini. :) Kiitos, Sirpa! Takaraivossa vain häilyy muistikuva siitä ohjekortista, että siinä lapsella olisi ollut kaulakappaleellinen myssy. Måste kolla.

Anonyymi kirjoitti...

Haastan sinut kertomaan 6 outoa asiaa itsestäsi ja haasta sitten kuusi uutta...:)

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno on näyttelysi! Pidän sen katselemisesta. Hienoja töitä! Kokoamisesta en voi sanoa mitään, kun en sitä puolta itsekään kovin paljon ymmärrä.