sunnuntai 7. tammikuuta 2007

Historiallinen näyttely, osa 1

Siitä huolimatta, että yhtään yleisön pyyntöä ei ole esiintynyt, pistän pystyyn neulehistoriani suurimman (ja ensimmäisen kautta aikojen) käsityönäyttelyn. Tadaa!

Huom! Työt eivät ole kronologisessa, vaan löytymisjärjestyksessä.

Työ numero 1: Kypärämyssy 2002
(Ohje 1980-luvun Neulon ja virkkaan -kansiosta, neulottu sitä nyt esittelevälle mallille, kun malli oli vasta äidin mahanahkan sisäpuolella, juu tämä oli liian suuri vauvalle.)

Kuvassa vasemmalla uskalias pikku mallimme esittelee, miltä myssyn kutakuinkin pitäisi näyttää. En ole vielä viimeistellyt sitä, joten kiinnitys on tehty onnistuneesti hiusnipsulla.

Jatkokehitysideana on neuloa tai virkata myssyn reunaan jollakin ei-niin-karvaisella langalla reunus, joka pienentäisi aukkoa ja tekisi myssystä suojaavamman. Samalla siitä tulisi ehkä myös käytetympi, koska nyt molemmat potentiaaliset käyttäjät valittavat, että myssy on karvainen. Novitan Teddy on karvaista.

Oikean puoleisessa kuvassa myssy on litistettynä ja sivulta päin kuvattuna. Kasvojen aukko on vasemmalla oleva ylempi syvennys. Jos jotakin mallissa pitäisi muuttaa, niin kaulan ja harteiden kohdalle tulevaa osaa. Tässähän on nyt neulottu tasaleveää siksakkia ja taitettu kappale kahtia. Kuitenkin tuo alimmainen osa olisi hyvä olla leveämpi, esimerkiksi etuosasta kohtisuora alaspäin (kuvassa vasemmassa reunassa oleva alimmainen viisto osa siis suoristettaisiin alaspäin. Näin myssyn "kauluriosasta" tulisi suojaavampi ilman, että se kuitenkaan kiristäisi. Taidanpa tehdä levennyksen jälkitöinä, ettei myssy jää vallan käyttämättä.

Näyttely saa jatkoa, jahka saan etsittyä aiemmat tekeleeni ja kuvia otettua.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoa työtä! Ja ymmärrän sen karvaisuuden. Toivon vain, ettei kyseinen lanka mene käyttäjillä henkeen. Se on paha juttu! Minulla jotkut mohairlaadut menevät henkeen. En tiedä, pystyykö tuohon ompelemaan minkään sortin vuorikangasta, niin että vuori olisi neuleen ja käyttäjän ihon välissä.