sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hihoja

Mieheni sisko tuli täysi-ikäiseksi tänä kesäisenä päivänä. Kuoressa annettavan lahjan lisäksi halusin viedä myös jonkin itse tehdyn lahjan, kuten tavakseni on tullut. Mutta olipa vaikea keksiä, mitä nuorelle kaunottarelle voisi tehdä! Päädyin lopulta kesäboleroon, jonka tekemiseen apua sain FB:n ompeluryhmän kaavakonkareilta. Emmin alkuperäinen ohje löytyy täältä: http://tuituijakotikolo.blogspot.fi/2013/05/yleellista.html.

Kevyiden trikoiden valikoimani on melko suppea, mutta eniten oikean näköinen ja tarpeeksi riittävä kangas oli lopulta tummansininen köysitrikoo.Vähän jännitti, tuliko hihoista liian kireät, mutta onneksi muistin ihan oikein, että omat käteni ovat kuin ovatkin vankempaa tekoa kuin kälyni omat. ;)

Tässä kaavassa on erikseen hihat ja "helmaa" kiertävä kaitale. Mukavan rento kesäpaitanen moneen menoon. Päätin, että näitä on tehtävä lisää!

Tänään sitten juhliin lähtiessämme huomasin, ettei tulevalle eskarilaiselle ollut hamosen kanssa sopivaa paitaa. Isäntä oli juuri lähtenyt käymään pankkiautomaatilla ja pyytänyt laittamaan itsemme lähtökuntoon takaisintuloonsa mennessä. Mainittakoon, että arvioitu palaamishetki olisi noin kymmenen minuutin kuluttua auton startista.

Tunnetusti olen aikaoptimismiin taipuvaista ihmislaatua. Näinpä siis potkaisin sisäkengät jalastani, otin muutaman harppauksen portaissa yläkertaan ja surautin tyttärelle mekkoon sopivat hihat. Aikaa meille jäi vielä sen verran, että ehdimme hyvin ottaa kuvat "pysäkillä" pihan laidalla.
Yhdestä kappaleesta surautettu hihatin on aika napakkaa trikoota, mutta toimi silti vallan mainiosti ja tyttökin tykkäsi.

Itseäni vaivaa krooninen päällyspaitojen puute, joten illalla ennen lasten nukuttamista olin pakotettu tekemään vielä yhden boleron itselleni. Tähän käytetty kangas oli toinen vaihtoehto tuohon lahjaboleroon, muttei olisi riittänyt siihen malliin. Niinpä tein siitä itselleni tuon kahden sauman version.Kangas on laskeutuvaa ja mukavan tuntuista. Leikkasin sen väärään langansuuntaan, mutta kaksisuuntaisen jouston vuoksi en paljon piittaa langansuunnista.

Tilauslistalla on nyt sitten tällaiset batmanbolerot koko tyttösakille. Eskarilainen mainitsi iltarukouksessaan, että voisipa äidistä tulla muotisuunnittelija. Jep. Näillä näytöillä! :D

Omien kullannuppujen muotisuunnittelijana häärään kyllä mielelläni ja teen vaikka miten paljon hihoja – vielä kun kelpaa. <3


--

Ps. Pahoittelen oikeasti kuvien heikkoa laatua. Ne on ensin räpsätty puhelimella, sitten todettu, että puhelimen blogger-sovellus ei niitä suostu julkaisemaan ja ne on lähetetty sähköpostiin, josta ne on tallennettu padille ja sitten liitetty tekstiin. Vähäisetkin laadun rippeet siinä matkalla karisevat.

Lisäksi harmittelen, että padin blogger-sovellus tekee jotain jännää kuville ja ne tulevat teksteihin kaaaamean leveinä. Yritän saada joskus otettua aikaa ja tehtyä muokkauksia ihan oikealla tietokoneella. Siihen saakka koittakaa kestää marginaaleihin sukeltavia kuvia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat hihattimet olet saanut aikaiseksi. Minäkin olen tehnyt kolmevuotiaalle ja toimii jopa niin pienellä. Täällä alkuperäinen hihatinohjeeni.

http://tuituijakotikolo.blogspot.fi/2013/05/yleellista.html

Unknown kirjoitti...

Kiitos! Ja hienoa, että ohje on täällä julkisnetissäkin. Minä bongasin sen vain fb:sta, mutta nythän muutkin kuin ryhmäläiset voivat sen löytää. Hieno homma! En pystynyt linkittämään tällä lopunajan vehkeellä ohjetta tuonne tekstiin, mutta ehkä lukijat löytävät oikean alkuperän antamasi linkin kautta. :)

Koukuissa kirjoitti...

Onpa hyvä malli!

Unknown kirjoitti...

Nuohan näyttääkin kivoilta! Taas yksi asia lisää tehtävien listalle :D

Janvi yadav kirjoitti...

If I can write like you, I will be very happy, but where is my luck, in fact people like you are a good example for the world. You have written this beautiful comment very beautifully, I am very glad that I thank you from the bottom of my heart. College Girl Gurugram
newly married Girls Bhiwadi
VIP girl mahipalpur
college girl aerocity
Gurugram Girl Phone Number
Cheap price girls gurgaon
low price girls sector 29
gurugram Girl phone number
Bhiwadi Real Photos Girl