tiistai 21. helmikuuta 2012

Pois puikoilta!

Tänään on sikäli historiallinen päivä, että sain kaksi työtä käyttöä vaille valmiiksi.

Pienempi työ oli sukat tyttärelle. Siinä kävi vähän kuin hiirelle, joka ompeli kissalle takkia: piti ensin tulla isännälle, sitten itselle, mutta tulikin esikoiselle. Tänään oli hyvä päivä niiden valmistua, kun tyttö poti vatsaflunssaa kotona. Tulipa kivat, mutta kuulemma hiukan paljaalle iholle pistelee.


Malli: Sovellus omasta päästä, resori varren molemmissa päissä, vahvistettu kantapää, muuten sileää.
Koko: n. 34-35
Puikot: 2,5 mm Addin bambut
Lanka: Lidlin Sirmione sukkalanka
Lanka oli ihan mukavaa neulottavaa. Raidoittuvuus teki siitä jotenkin joutuisampaa kuin yksivärisenä olisi todennäköisesti ollut. Kuvio ei oikeastaan paljonkaan muistuta sitä mitä pakkauksen kuvassa oli, mutta silmukkamäärät ja käsiala olisi pitänyt varmaan ottaa pakkauksen ohjeesta onnistuakseen. Arvatkaa teinkö niin?

Nämä sukat ottivat kohtuu pitkään valmistuakseen. Neulekahvilan leidit jo varmaan kummeksuivat, että miten se viikosta toiseen noita sukkia tekee, eikö? ;) Jotenkin vain nyt olen huonosti löytänyt aikaa neulomuksille kotona. Toisin sanoen nämä etenivät lähinnä parin Tampereen reissun aikana (milloin en itse ajanut) ja noissa neuleilloissa. Ehkä siksi tuntuikin, että olivat kauan kesken, kun ehtivät kotona irvailla naulakosta niin moneen otteeseen.

Toinen valmistuneista on ollut kesken reilun kuukauden, josta viimeiset pari viikkoa vailla ompelua. Tämän isommin en työtä vielä esittele, kun pääsee vielä synttäripakettiin.

Melekonen mörvelö... 8-O
Yllä oleva on ensikosketukseni Novitan Puro Batikiin, jota hamstrasin viime kesänä kerä kaupalla. Ihan kivaa, luisti aika samalla tavalla kuin Tennessee, vaikka yksi onkin puuvillaa ja toinen akryyliä. Toivon niin kovasti, että tämä miellyttää saajaansa ja ennen kaikkea sopii. Itselleni ei istunut, mutta onneksi saaja on noin 30 cm minua pidempi ja vaatekokokin taitaa olla eri. Katsotaan. Ehkä piilotan pakettiin jonkin vaihto-oikeuskortin... Toivottavasti saatte paremman esittelyn saajansa yllä muutaman viikon kuluessa.

Niin joo... Sitten lienee kertoa jotain, mikä tavallaan vähän liippaa tuota mun karkkilakkolupaustani. Päätin joustaa sen verran, että jos lahjoitan lankoja – siis annan pois – saan hankkia lisää korkeintaan samalla kilomäärällä. Tai siis tietysti gramma! Niinpä päätin lahjoittaa marinoimani kammolangat pois tyttärien kautta koululaisten käyttöön ja annoin itselleni luvan kierrellä ostoaikeissa lankakaupassa. Onneksi kukaan ei puhunut mistään euromääristä tämän asian suhteen. Nimittäin lahjoittamani langat ovat mm. Raggegarnia, Teddyä ja HalpaHallin käsityölankoja. Ja tilalle ostin nämä:

I-ha-na Malabrigon liukuvärjätty lanka! 100 % superwash-käsiteltyä merinovillaa. Yksi vyyhti riittää aikuisen keskikokoisiin sukkiin. Kahdesta saanee jo monenlaista kivaa... *huokaus*

Saanko esitellä: minun ihan ensimmäiset Noro-keräni! Sekkua kaksi kevääseen vievää kerää, jotka ovat samaa sävyä, mutta keritty selkeästi eri kohdasta. Kovasti huivituttais, mutta tästä tulisi kyllä tosi kiva pikkutunika tai toppi tytöllekin. Vihjatkaa mallia, olen pääni (ja Googlen) jo puhki pohtinut. Lehti- ja kirjavinkitkin otetaan vastaan.

Araucanian Ranco-sukkalanka. Käsin värjättyä villa-polyamidisekoitetta. Tästä parista saisi kuulemma jo kuudet naisen sukat. Taidan kuitenkin käyttää tämän ihanuuden johonkin muuhun...

Lang Jawoll Magic 99 -sukkalanka. Jotenkin tästä tulee mieleen Novitan Polku, vaikkei oikeasti kovin liki olekaan. Näistäkin voisi tehdä sukkia (kestää rumpukuivauksen!), mutta voi olla, että mun alkava huivibuumi saa nämäkin muuntumaan huiviksi.

Että siinäs näitte. On tämäkin karkkilakko! Toisaalta tämän tempauksen ansiosta varastoni paino pieneni ja laatu parani, mutta kun karkkilakossa tavallaan on kuitenkin kyse pienestä kitkuttelun tunteesta. Taidan siis jatkaa vähän tiukemmalla linjalla. Kukkarokin kiittää. Jään vielä pohtimaan, oliko tämä oikein vai onko karkkilakko nyt pilalla.

Ai niin, joko sanoin, että koulu ei ole vielä lankojaan saanut. Mutta tulee saamaan! Sen takaan. Oikein jo inhottaa ne "luvattomat" langat tuolla kaapissa. Siis ei nämä uudet, vaan ne, jotka olen budjetoinut pois annettaviksi. Ehkä ne inhotti jo vähän aiemminkin... ;)

4 kommenttia:

Lastu kirjoitti...

Ihanan suklaiset värit sukissa. Ja noiden lankaihanuuksien jälkeen harmittaa, ettei itse repsahtanut ;)

Kaisa kirjoitti...

Voi noita Noroja, voi!! Aivan ihania. Itse olen tehnyt Noron sukkalangasta mm. pinaattitunikoita...

Unknown kirjoitti...

Jasså, pinaattitunikaa googlailemaan siis!

-P- kirjoitti...

Onnittelut onnistuneesta lankavaraston laadunparantamisesta! =D Ja kyllä se kai niin on, että jos on niitä ihania lankoja kaapissa, niitä tekee ennemmin mieli neuloa, eikä tule ostettua uusia vähemmän ihania, jotka sitten jää vaan nurkkiin pyörimään! Ja nuo ruskeat sukat on kyllä hienot... ihmetyttää, että en oo koskaan törmänny lidlissä sukkalankoihin... oonkohan jotenkin sokea!?!? =D