maanantai 28. tammikuuta 2008

Lankamatematiikkaa

Kuten ehkä joku tarkkasilmäinen huomasikin, lisäsin edelliseen tekstiini grammamäärät langoille. Juu, mulla ei ole elämää. Lankatilanne on siis tällä hetkellä yhteensä 8520 grammaa, josta kylläkin 401 grammaa lähti tänään kälyn hoidettavaksi. Heti keveni.

Lankahamsterikuukausi alkaa virallisesti grammoista 8119. Tosin, jos ikuisuusprojektini saan ensi kuussa valmiiksi, se keventää pakkaa jonkin verran, vaikkei sitä ole edes lankoihin laskettu mukaan. Tuo paino koskee siis vain ns. raakalankoja.

Puikkovarastojani kaivellessani huomasin, että minulla on kuin onkin muutamat suuret muovipuikot (6-10 mm) ja ainakin yhdet kasin pyöröt. Aura ystävällisesti vinkkasi, että muoviset ja puiset käsityövälineet saa ottaa matkustamoon mukaan lentoliikenteessä. Ehkä siis saan kuin saankin myös matkalle jotain tekemistä. :)

Sisko jo tilasi säärystimet, jotka ajattelin tuhertaa tuosta Rustikasta tai sitten säästän sen villapaitaa varten ja säärystelen jostain muusta langasta. Toisaalta Tove-lapaset odottaisivat työhön tarttumista myös ja mies tilasi eriparisekavärisukat (tiedän, mihin käytän jämäsukkalangat...) ja virttyneen villapaidan. Jälkimmäinen on helposti toteutettu! Tosin isotöinen tulee olemaan XL-kokoisen paidan urakointi. Voi jäädä slipoveriksi, jos hamsterikuuhun haluan ehtiä.

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Juu, kyllä mulle käy ihan minkä vaan väriset säärystimet. Esmes toi vihreähän on ihan mun väri. Sitten jos haluat kutaista/virkkaista, niin semmoinen löysä baskerimallinen pipo on tällä hetkellä ainoa malli, jota mun tukkani sietää (=ei lytistä otsatukkaa), ja kun yhden semmoisen vain omistan, niin olisi ihan kiva saada vaihtelua. :) Siihen sopis kaikki värit vihreä-ruskea-valkoinen-musta-
akselilta.