maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pipo päähän

Kevät on viikonlopun aikana ottanut aimo harppauksen eteenpäin tulossaan. Onneksi niin, sillä onhan se jo aikakin! Silti viikonloppuna reissussa valmistunut pipo tuli tarpeeseen tuulisen kelin vuoksi.

Vietimme viikonlopun ystäväperheen kanssa Helsingissä. Matkustimme sinne lauantaina, kävimme Luonnontieteellisessä museossa, söimme hyvin, nukuimme huonosti(!!) ja sunnuntain kiertelimme Messukeskuksessa monensorttisilla messuilla.

Menomatkalla valmiiksi tuli tyttären kämmekkäisiin sopiva pipo. Onneksi olin varannut lankaa toiseenkin työhön, koska paluumatka olisi käynyt muuten tylsäksi. ;)

Lisää kuvateksti

Pipomyssy 10-vuotiaalle
Lanka: Novita Tennessee 66 g
Puikot: Addi 2,5 mm pyöröt
Aloitussilmukoita 106, reilu koko.

Kymppiveestä on hyvää kyytiä kasvamassa mallinalku. ;)
 Kuvauspaikkana toimi kesäinen Helsinki. Joku taidetalo taisi tuossa hienoksi restauroidussa rakennuksessa olla. Pipo on tämän vuoden Jämäkuun toinen työni ja menekki siis 66 grammaa. Vielä hiukan jäi jäljelle tuota beigeä ja siitä tuleekin raitoja seuraavaan pipoon.

Käsityömessuja odotin kovasti, mutta valitettavasti kokonaisuutena koko messukompleksista jäi päällimmäisenä mieleen lässähdys. Kaikki messuosastot olivat jotenkin pienentyneet. Lapsimessuillakaan ei ollut ihan niin paljoa aktiviteettia lapsille kuin edellisenä vuonna. Käsityömessuilla oli vain pari kiinnostavaa pistettä, joista tietysti kehruusidonnaiset eniten. Isäntä kiinnostui brodeerauskoneista ja sai minulta melko monta työtilausta liittyen niin rukin rulliin kuin heinäseiväshyllyköihinkin. Ensimmäisenä osastolle kävellessämme silmiin osui Rukki ja Rautapadan piste, jossa oli pystyssä kuivatuspuu värjätyille langoille. Isäntä kysyi, miksei mulla ole sellaista ja vastasin, että kun et oo tehny. Siitä niitä tilauksia sitten alkoi sadella.

Hankintoja tein tietysti myös, ehkä hieman puoliväkisin. Ilokseni löysin Pata-Noidan pisteeltä alekorista aiemmin hankkimaani Noron Sekkua muutaman lisäkerän. Tuo kyseinen lanka oli poistomyynnissä paikallisessa ja vähän jäi kaihertamaan, etten silloin saanut sitä kuin kaksi kerää. Nyt niitä on yhteensä viisi!

Kovasti kaipailin käsityömessujen puolella kangaskauppiaita, mutta eipä vaan noita ollutkaan! Sentään Suomi Design -korttelissa Lapsimessujen puolella oli Ikasyrin ja jonkun muunkin puodin pisteet, joissa oli kuin olikin joitakin palakankaita kaupan. Mukaan tarttui Ikasyrin puolelta päärynätrikoota (16 € / 1,4 m, norm. 23 € /m) ja vaaleanpunaista numerotrikoota (10 € /m, norm. varmaan enemmän).


Vielä ei suuria visioita ole kumpienkaan hankintojen varalle. Olisi kiva nähdä, mitä te muut olette tehneet. Laittakaahan rohkeasti vinkkejä ja linkkejä kommentteihin! Tervetuloa  myös uusille lukijoille. Jättäkää rohkeasti jälkiä itsestänne!

5 kommenttia:

Veera kirjoitti...

voi Aatsi, kun se poseeraa hienosti! :) hienot kynnetkin! ;)

Tintti kirjoitti...

Ihanan keväinen setti!

Paula kirjoitti...

Hieno kevätsetti! Minä hurauttelin vastikään trikoosta läjän pipoja.

Veera kirjoitti...

Onkos se työläisäiti nykyään niin kiireinen, ettei mitään käsitöitä ehdi tehdä, saati päivittää blogia? ;)

Leena K kirjoitti...

Oj då! Olen kiireinen. Taaskin piti päivitys laittaa, mutta nyt on mentävä maata. Ehkä huomenna...? :)