maanantai 16. huhtikuuta 2012

...Go!

Tänään se alkoi, nimittäin Jämäkuu 2012. En valvonut vuorokauden vaihtumiseen voidakseni aloittaa juhlavasti ensimmäisen jämätyöni. Itse asiassa en vieläkään ole aloittanut työtä, jonka olen kyllä pääpiirteittäin pääkopassani suunnitellut. Ehkä illemmalla?

Sen sijaan tänään sain tehtyä miniatyyriversion Buttercup Bagista. Minulla oli pikkuinen kirppikseltä löytynyt vihreä pöytäliina, jota jahkailin, että mihinkäs käyttäis. Sitten keksin tulostaa kaavat kaksi sivua yhdelle arkille ja kas, sain pikkuruiset kaavat.

Luulis, että pikkulaukku ei ole niin työläs kuin isompi, mutta voi kyllä se on! Ensinnäkään minulla ei ollut samaa kangasta vuoriksi saakka, joten teurastin yhden aavistuksen haaleanturkoosin trikoopaidan vuoriksi. Ei oikein ollut sävy sävyyn. Toisekseen kahvaan ei riittänyt tarpeeksi leveää kangassuikaletta, joten otin liinan reunasta ohuen suikaleen päärmeen lisäksi ja käänsin risapäärmeen kahvan keskelle. Ei nyt niin nätti tullut, mutta kelpaa.

Ompelin kappaleet yhteen aika mielenkiintoisessa järjestyksessä, mutta se ei juuri hankaloittanut asiaa. Kassi vain on niin matala, että reunan ympäri ompelu vapaavarresta huolimatta oli aika hankalaa: kassin pohja otti vastaan, eikä vapaavartta voinut pujottaa laukun sisään. Tästä syystä jätin pois tikkauksen yläreunan alareunasta (selkeetä!). Ihmeellistä säätämistä kuului siis tämän työn valmistumiseen. Mutta valmista tuli silti!

Eteen ompelin SUUREN napin, joka livenä on kivemman näköinen kuin kuvassa. Vähän sellainen marmorikuvioinen. Ehkä hieman kevyempi olisi voinut olla.

Kuvasta on hankala hahmottaa laukun pikkuruista kokoa. Täytteeksi laitoin vajaan sukkalankakerän, joka alkujaan on ollut sellaista Wool/Tennessee-kerän kokoluokkaa. Ei siis mikään seiskaveikkamallinen. Tässä kuvassa näkee verrokkina tuota kerää myös.
Laukku suljetaan siis napin ja ristiin ommellun kangaslenkin avulla. Ihan näppärä. Taskun jätin trikoovuorin takia pois. Jos kehtais, tämä olisi sellaista iltalaukkukokoa.

4 kommenttia:

Matonkude kirjoitti...

GO GO GO

Laukku on IHANA =D

Veera kirjoitti...

Sehän on tosi söde. :)

Pirjo kirjoitti...

Onpas se nätti. Todella ihana =)

Kaisa kirjoitti...

Voi, Buttercupin kaavat kiusaavat mua tuossa pöydällä, kun en tiedä tohdinko kokeilla ompelua - suomenkielinenkin ompeluohje on mulle monesti hepreaa, ja englanninkielisestä en edes ymmärrä kaikkia sanoja... Mutta sinun laukkusi on ihana!