tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kevät käsissä

Jämäkuu on jo hyvässä vauhdissa ja toinen toistaan näppärämpiä ja kauniimpia tapoja käyttää "roskalankoja", siis niitä jäännöksiä, on jo esillä Jämäblogissa.

Oma jämäily kyllä edistyy. Jo monta kerää on kiertynyt silmukoille isommassa työssä. Tytär esikoinen kiirehti kuitenkin välissä tilaamaan kämmekkäät itselleen, kun löysi taannoisessa sukkasadossa aloittamani Raggegarn-sukan. Sukasta oli tosin valmiina vain varsi, koska lanka oli niin kammottavaa, että varren jälkeen päättelin silmukat ja jätin varren häpeämään. Yhtä kaikki, tytär siis ryhtyi pitämään tuota vartta kädessään ja sanoi, että se on IHANA! Mikä kohteliaisuus tuota lankaa kohtaan. Siitä hän sitten pyytämään, että tekisitkö äiti mulle sellaiset, jotka ylettyy tänne sormien alkuun ja jossa on peukalolle reikä. Ja äitihän teki.

Kämmekkäät kokoa 9,5 v.
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: Prym KnitPro 3,5 sukkapuikot
Paino: 35 grammaa


Langat tytär valitsi ihan itse. Myös värijärjestys on itse määrätty. Suostuessani hommaan kysyin, saanko tehdä jämälangoista, johon tyttö, että "Eeei, kun mulla on jo yks idea. Ne langat on siinä sun huoneessa yhdessä korissa." Kuinka ollakaan, se kori sattui sittenkin olemaan jämälankakori.

Beigestä ja mintunvihreästä Tennesseestä siis syntyivät nämä kämmekkäät, joiden painoa en vielä tiedä! Lisään sen heti, kun löydän kämmekkäät. (Luulen, että tytär ehkä nukkuu ne kädessä.) Lankavalinta on sikäli huippu, että nämä voi huoletta heittää konepesuun, jonka tarpeessa ne itse asiassa jo ovatkin. Tyttö ei ilmeisesti malttanut riisua näitä kuvataidekoulussa tänään...

Joustimet ovat perus 1o 1n -joustinta kierretyin oikein silmukoin. Tuo toinen olkoon sitten vaikka tosipitkä helmineule, kun pidennetyssä silmukoiden paikat vaihtuvat kahden kerroksen välein, tässä vasta kolmen kerroksen välein. Peukalonreiän olisin halunnut vielä viimeistellä virkaten, mutta tytär kielsi ja purkuun meni. Tirpalla on vahva oma maku ja näkemys.

Ehkä pian saan taas jotain valmiiksi. Jotenkin tuon Tennesseen neulominen tuntui taas niin kivalta, vaikka sinänsä langan halkeilu on toooodella ärsyttävää. Mutta siinä mallineuleet tulevat niin kivasti esiin. Ehkä se isompi työ saa vielä odottaa ja innostun vaikka jonkun pipon sutaisemaan, kun noita värejä vielä vähän jäi...

---

Edit: Grammat lisätty.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

ihanat kämmekkäät! ja ihana on ne kädessään poseeraava mallikin, ihquja kuvia! :)

Tiina R kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät :)