perjantai 20. heinäkuuta 2012

Katse! Kankaisiin! PN!

Tänään oli tämän yksinoloaikani ensimmäinen vapaapäivä. Eilen menin vasta iltavuoroon, joten aamupäivällä oli aikaa puuhastella kaikenlaista. Meinasin ryhtyä ompelemaan, mutta sitten en enää ollut ollenkaan varma, millaisia kankaita omistan. Niinpä päätin kerätä tänne blogiin kuvallisen kollaasin kirppislöydöistäni sun muista epämääräisistä ja määräisistä kankaistani. Aika määrä niitä onkin. Kuvissa värit eivät tietenkään ole ihan aidoimmillaan, mutta ainakin itse muistan, että ai niin tuollaistakin riepua kaapista löytyy.

Kirppislöydöt ja muut lakanat

Ruskeat, mustat ja harmaat

Ylinnä kaksi tyynynliinaa. Isäntä tilasi ruudullisista itselleen shortsit.
Ruskea pellava, jota on ainakin mekollinen.
Läpikuultava pellavamainen, mutta muovisemman tuntuinen paneeliverho. Eikö tällä tosiaan ollut paria??


Nämä ovat tyynynliinoja. Raidallinen taitaa pikemminkin olla pystyraitaa.
Tulee isukin marimekkopaita siitä mieleen. :)
Vasemmalla ylhäällä tanakka, hieman joustava tummanharmaa kangas, oikealla ohuehko tyynynliinapellava.
Alarivissä sydäntyynynliina ja jo aiemmin käytössä olleen pallopaneeliverhon pari. Siniset
Sininen palloinen kaitaliina. Tällaisesta vihreästä teinkin aiemmin pikkuisen laukun.
Marimekon ohut, keveä pöytäliina on tuo kukallinen. Aivot vielä lyövät tyhjää tämän kohdalla.
Pupujussikoiden ruutukangasta on paljon. Yksi valmis pinnasängyn reunaverho ja yksi lakana. Ei kirppiksellä kellekään kelvannut, joten otin takaisin omiin varastoihin.
Sininen lakana tällaisilla pilkkupallokuvioilla. Ihan oma poistolakana.
Sinisiä kankaita tässä. Muista aika hyvin kuosit tulevatkin esille, mutta tuo oikean yläkulman verho jää vähän pimentoon. Se on sellaista harvaa villavaa neulosta ja kuvio on aika ihana. Turkoosia, valkoista, tummansinistä kukkaa... Saatan pukeutua tähän vielä joskus itse.

 Punaiset

Monen sorttista punaista. Kaksi ylä vasemmalla olevaa kukkakangasta ovat sellaista pöytäliinakankaan tapaista. Raidallinen on raskaampaa sorttia Ikeasta, pienikukkainen hyvin kevyt ja ohut kangas.
Alarivissä palloinen on Ikean vahakangasta, sydänkuvioinen SPR:n kontista löytynyt tyynynliina.


Lakanoita.  Haalistuneita kuin mitkä. Tuo puukuvioinen on kahdesta vastakkaissävyisestä kankaasta tehty. Siitä saa vielä jotain mielenkiintoista kikkailtua. Luulisin.
Alavasemmalla oleva kangas on kamalaa, mutta jos en muuta keksi, niin teen siitä ostoskasseja lisää.

Nämä tyynynliinat löytyivät vielä kuivurista. Sinisiä sydänliinoja on kaksi. Taitaa tulla pyjamia niistä.

Vihreitä

Jotenkin hailukat värit tässäkin kuvassa.
Vasemmalta ylhäältä: pöytäliinakangas oransseilla liekkikuvioilla, tosi raskas - siis TODELLA raskas - kukkakuvioinen kangas ja keltaisella spiraalikuviolla koristettu jättityynynliina.
Alarivissä vasemmalta: apilakuvioinen sisustustyynynliina, pöytäliinakangas, jossa hieno ympyränmuotoinen kuvio keskellä ja Kontista löydetty kihararaitainen tyynynliina.


Keltaisia

Vasemmalla oleva verhokangas on ihanaa mekkokangasta! Siis oikeasti aika tanakkaa verhokangasta, mutta mulla on siihen jo idea jos toinenkin. Kaikki eivät liity mekkoihin. Ruudulliset on jotain pääsiäisverhoja. Tuosta reunimmaisesta tein lapsille pääsiäispussukat tänä vuonna. Näin jälkeenpäin ajatellen ne olivat aika kamalat. :D En tiedä, pystynkö tuosta tekemään enää ikinä mitään.

Kuoseja

What can I say? Nämä ovat lokkiverhot. HobbyHallista ostin ensimmäiseen ikiomaan asuntooni, jonka sisustin merellisesti. Eivät kelvanneet kirppiksellä tähän maailmanaikaan kellekään. Jos sinulle kelpaisi, niin edullisesti saat. En tiedä, mitä tästä voisi tehdäkään? Ohutta kangasta ja tankokuja ylhäällä. Sitomisnauhat samasta kankaasta saa mukaan.

Iki-ihana Ikean kettu! Onhan tässä kankaassa paljon muutakin nähtävää, mutta hätäpäissään puuhun kiipeävä jänö on aika lohduton näky. Tästä voisi tehdä vaikka mitä!

Synkeänretro verhokangas kirppikseltä. Vaatii ajatustyötä.

Ikealaista tämäkin. Paksuhkoa.

Ohuempaa Ikea-kangasta. Kyllä tästäkin jotain syntyy.

Tästä olisin tehnyt isojen tyttöjen huoneeseen verhot, mutta on niin hassun kokoiset palat, etten teekään. Ehkä jotain muuta. Ovat Ikean löytönurkasta nämäkin.

Ikeasta tämäkin. Löytönurkasta. Veikeä kuosi ja pirtsakka väri. Luonnossa vähän oranssimpi kuin ruudulta.

Trikoot

Tässä tämänhetkinen trikootilanteeni. Pallokuvioinen on aika resorimaista, muut ihan tavan rikoita.
Huomaatte varmaan, että valtaosa kankaista on joko lakanaa tai verhoa. Tähän on tulossa muutos! Sampsukan tilaus saattaa jo huomenna olla käsissäni! Tilasin myös Tanssiva Lanka:sta yksivärisiä T-paitaneuloksia, mutten tiedä, voinko jo huomenna noutaa. Niistä ajattelin alaosia, jos värit yhtään mätsää tilaamieni kuositrikoiden kanssa. Aika vaikeaa on arvioida ruudulta, ovatko kaksi turkoosia saman värisiä, kun toinen näyttää tyyten erilaiselta.

Ei mutta katsokaa nyt, mitä kello on! Nyt on tämän eukon mentävä maate tai jää tilaukset aamulla noutamatta ja moni muukin asia hoitamatta. Ompelemaankin olisi tarkoitus päästä. Tänään keittiön pöytä näytti tältä:


Urakoin kaavat neljääntoista vaatteeseen, joten nyt ei ainakaan pitäisi olla kiinni siitä, ettei jaksaisi piirtää kaavoja. Nyt pääsee jo kankaisiin käsiksi! Huomiseen siis, surrur...


Eilen illalla oli näkymä olohuoneesta jälleen kerran kuin maalaus.

Hiljainen kiitos.

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mulla tahtoo olla se ongelma, että tykkään trikoosta ja ostan kaikkea muuta kangasta. Käsittämätöntä... Mutta 14 vaatteen ompelu on kyllä aika huimaa, reipas sinä! :)

Leena K kirjoitti...

Ou nou! En mä vielä neljäätoista vaatetta ole ommellut. En itseasiassa yhtäkään. Yhden hatun leikkaamisen kanssa olen takunnut melkoisen hetken, kun oli taas pakko alkaa säveltää. :D

Katsotaan nyt, milloin tässä mitään valmista kerkiää. ;)

Veera kirjoitti...

Sä oot hurahtanut. Totally lost case. :D Hirviä määrä kankaita! Tee mullekin jotain.

Ja upea maisemakuva.

Leena K kirjoitti...

Jos tahdot pukeutua lakanaan tai verhoihin, niin saatanpa tehäkin. :D

Veera kirjoitti...

Kuka nyt pukeutumisesta on puhunut. ;)