maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kaksi vanhaa

Aiemmin olen jo esitelly kännykkäkuvien suosiollisella avustuksella kaksi mekkoa, mutta tahdon tuoda ne vielä paremmilla (?!) kuvilla esiin.

Ensin tämä hellemekko Ikasyriltä ostamastani palakankaasta. Melko iso pala. Jäi vielä ainakin viiteen mekkoon. Tai sitten on pieni mekko.

Taisin käyttää kaksoisneulaa kaikkiin saumoihin. Laiskimus. Henkarikuvassa näkyy hyvin, millaista jälkeä nurjalle puolelle tulee. (Klik! Isommaksi.)

Ensimmäinen kuvaussessio tuotti tämän kuvan kaltaisia otoksia koko liudan. Saunan jälkeen oli meno päällä.


Lähikuva tikatuista sivusaumoista onnistui kuin ihmeen kaupalla. Ei kuitenkaan tämän paremmin.

 Paremmalla onnella koitettiin kuvata ulkona. Huonoin tuloksin. Joko oli liikaa aurinkoa...

 ...tai jotain muuta tekemistä.

Tässä näette pikkukiipeilijän mekon takaosan. Veri mahtaa mennä elikoilla päähän. Mutta ainakin tietää, kummin päin mekko puetaan!

 Nelivuotiaan minihameen etuosassa on kaksi tikattua (uutta) saumaa. Kirjaimellisesti meni reisille.

Takana on toisen lahkeen sisäsauma. Tämä hamonenhan oli mun vanhoista farkuista tehty.

 Todistettavasti minihameellakin voi juosta lujaa ja pelata jalkkista. Vai mitä luulitte?

Sinkkusimulaattoripäiväni ovat alkaneet hitaasti. Vakaa aikomukseni siivota koko huusholli rajoittui tällä kertaa keittiöön. Sitten eksyin koneelle, pihalle, joka paikkaan. Ja nyt koitan eksyä höyhensaarille. Kauppa pitäisi huomenna saada auki kunniakkaasti ja mielellään tekisin sen hereillä.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

En ole ikinä ommellut kaksoisneulalla enkä rehellisesti sanoen tiedä, onko minulla sellaista... Mutta pitäisi kokeilla, koska tykkäisin tehdä trikoovaatteita enkä omista saumuria.

Kuvat ovat aivan loistavia noin vauhdikkaasta mallista! :D

Leena K kirjoitti...

Minäkin hankin kaksoisneulan vasta keväällä hieman ompelukoneen uusimisen jälkeen. Ihan simppeliä tuolla tekeminen on, kun vain muistaa, ettei vahingossa koita siksakata. ;)

Säätöjä langankireyksissä voi joutua vähän tekemään, joten koetilkku kannattaa jättää käytettäväksi, että voi kokeilla, millä kireydellä tulee sopivinta jälkeä.

Niin ja toisen neulan läpi laitetaan tietysti lanka juoksemaan toiselta rullalta tai vaikka puolalta. Kaikkineen ompeleeseen siis tulee kaksi ylälankaa ja yksi alalanka.

Se sun pipoidea sai muuten mut säästämään yhden maalilla tahratun tunikan, jossa on kauniit koristekuviot hihoissa ja miehustassa. Pitäisi jossain vaiheessa askarrella niistä jotain. ;)