keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Leikkiä langoilla

No niin. Lähdetään siitä, että lankoni ei tykkää otsikosta. Sallittakoon se hänelle.

Pakkasviikko sai minut sukeltamaan lankavarastoihini, joita olikin muodostunut sinne tänne enemmän kuin on ollut tarkoitus. Edellisen inventaarion jälkeen lykkäsin langat tyhjiösäkkeihin ja pariin sisustuslaatikkoon (puuvillalangat, jotka ovat pahvirullissa), mutta tyhjiösäkeistä lankojen käyttäminen on melko haasteellista. Lisäksi ainakin yksi säkki repesi heti alkuunsa, joten se siitä ötökkäsuojasta sitten. Toisaalta siirtyminen takaisin noihin 100x50x70 cm laatikoihinkaan ei kiinnostaisi, kun ei niistä lankojen kaivaminen ole juurikaan sen yksinkertaisempaa kuin säkeistä. Pohdiskelen ratkaisua vielä hieman. Haaveissahan tietysti olisi käsityöhuone, jossa langat saisivat ansaitsemansa esillepanon. Mutta haaveissa vain se on mun.

Palatakseni sukellukseeni... Tutustuin tarkemmin nyt Lankuriin ja naputtelin kaikki löytämäni langat sinne, sekä ne, joita viime inventaarion perusteella tiedän minulla olevan, vaikken niitä nyt esille kaivanutkaan. Naputtelun jälkeen löysin vielä joitakin keriä sieltä, joitakin täältä, mutta tässä ne nyt melkein kaikki ovat (valkoiset puuvillalangat, bambua ja vähän muutakin sekä jämät puuttuvat):

Lankamäki 1.2.2012

Lankurin listan ja omien lisäysteni (löytämäni kerät, jotka eivät vielä Lankurissa näy) perusteella juhlavasti kerrottakoon, että lankavarastoni 1.2.2012 on kooltaan

17 kg 786 g ! (+ itse värjätyt vyyhdit tuossa alareunassa oikealla, oisko niitä puolen kiloa?)

Jos vilkaistaan vuoden takaiseen tilanteeseen, niin laskelmiin ehtineet langat painoivat tuolloin 17 kg 557 g. Köh. Tähän väliin tarvitaan hiukan seliseliä. Viime punnituksesta puuttui aika paljon lankaa. Kevyesti arvioin, että varaston todellinen koko olisi oikeasti ollut vuosi sitten lähempänä 20 kiloa. On siis ehkä melkein ymmärrettävää, että liikutaan samojen lukemien tienoilla tai jopa vähän yli? Ja hei, vuodesta 2008 vuoteen 2010 varasto oli kasvanut reilun 9 kg ja nyt sentään puhutaan (sadoista)grammoista.

Noh, onneksi karkkilakko on jo meneillään, joten mitään kummempia päätöksiä ei ole tarpeen tehdä. Nyt on toki näppärää, että langat löytyvät miltei kokonaan Lankurista (lisään sinne lähiaikoina vielä nuo, jotka tässä kuvatessa satuin löytämään), niin voin sieltä tarkistaa tilanteen sitten keväämmällä. Tavoitteen voisin tietysti asettaa. Hmm... Sanotaanpa vaikka sellainen tavoite, että 1.6.2012 (4 kk kuluttua) varastoni koko on Lankurin mukaan 15 kg tai vähemmän. Nykyisessä elämänvaiheessa vajaan kolmen kilon kuluttaminen neljässä kuukaudessa on vähintäänkin haasteellista. Etenkin, kun puikoilla on useampikin kiireellinen työ, jotka eivät tuota saldoa kuluta, mutta aikaa niihin vielä kuluu. Onneksi lisäpotkua antaa Raverly-kaheleiden varastoneulontakal, johon vielä en ole töitä saanut valmiiksi, mutta kyllä minä nyt... ;)

Siispä tuumasta toimeen! On aika kaivaa puikot esiin ja käpertyä sohvan nurkkaan takkatulen ääreen. Aurinko on jo laskenut, mutta kauniisti se tänäänkin maisemaa maalasi. Kirpakoita pakkaspäiviä itse kullekin!


Ps. Tosiasiassa menen tästä vaihtamaan yhden monikiloiseksi paisuneen vaipan, kokkaamaan nälkäisten lasten marinoiden säestämänä ja hoitamaan toistakymmentä muuta pikkuaskaretta. Mutta ehkä minäkin sen takkatulen ääreen joudan.

4 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Vitsi, kun on ihana lankakuva!!!

susamaria kirjoitti...

Ihana kuva ja mahtava lankavarasto! Tsemppiä vaan sen kuluttamiseen.

LeenaK kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Toivon vain, että lumet tuli kyllin hyvin karisteltua langoista, ettei säilöntähaittoja ilmaannu. :)

Täytyy muuten vielä mainita, että enhän minä minkään takkatulen ääreen joutanut ja kutimetkin saivat maata niillä sijoillaan koko ehtoon. Mutta ehkä tänään...?

Kaisa kirjoitti...

Kuva on ihana! Ja kateeksi käy, saa nähdä koska mun kaikki langat olisivat Lankurissa... Tavoite on tosin sama kuin sinullakin: pienempään suuntaan pyritään. :)