tiistai 3. tammikuuta 2012

Vanha on taakse jäänyt

Hei-hei vuosi 2011! Kiitos kauniista muistoista ja tärkeistä kokemuksista. Ei muisteta pahalla.

Vuoden 2011 aikana puikoilta pääsi seuraavanlainen satsi valmiita neuleita ja pari silmukkamerkkikuvaakin näyttäisi joukossa luuraavan.

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Valmistuneita

Sukat & tossut – 8 paria (kuvasta puuttuu 1 pari)
Säärystimet – 2 paria
Lapaset – 4 paria
Pipot – 17 kpl (kuvasta puuttuu 5 kpl)
Patalaput – 6 kpl (kuvasta puuttuu 1 tyyne)
Huivit – 4 kpl
Peitot – 1 kpl
Silmukkamerkit – 7 kpl
Nallen asukokonaisuus – 1 kpl (sukat, tumput, takki, hattu)
Säilytystarvike – 1 kpl
Plektrapussi – 1 kpl

Yhteensä 52 käsityötä
+ Edith-täti tuli kertomaan, että lankoja värjättiin 14 vyyhtiä kasviväreillä.

Ohhoh! Tämähän yllätti ihan itsenikin, koska lukema tarkoittaa yhden käsityön viikkovauhtia ja ainakin kesällä olin lukuisia aikoja tekemättä muuta kuin pihahommia. Olen siis sangen tyytyväinen saavutukseeni, vaikka enemmänkin mieli tekisi saada valmiiksi.

Valmistuneista töistä tässä blogissa on jäänyt esittelemättä kokonaan nuo resorilliset korvapipot, joita ystäväni tilasi puotiinsa. Omat tytöt saivat kokeiluversioita ilman kuviota ja täditettävälle meni yksi mintunvihreä pinkillä sydämellä. Ystävän tytöt saivat myös hiukan paksummasta langasta tehdyt pipot, joista toisen kuvauksellinen mallimme tässä esittelee.
Lankana tässä on Novitan Miami ja kuviossa SG Petit Mandarin. Näitä ja Novitan Tennesseetä käytin muissakin pipoissa vähän vaihdellen.

Lisäksi esittelemättä on jäänyt pukinkonttiin menneet sukat (koko 38) itse värjätyistä seiskaveikoista. Kas tässä ne.

Pukinkonttiin menivät vielä viimeisenä iltana tikutellut 39-kokoiset sukat valkoisesta Isoveljestä. Kotisukat sai 15-vuotias kälyni. Näistä en hoksannut ottaa kuvaa.

Joulupäivänä menimme anoppilaan viettämään joulua ja matkalla sain valmiiksi Tyynen, joka liitettiin pakettiin isännän tekemien kapustojen kanssa.

(Pakkausmateriaalista kiitämme Organic Health Oy:tä)
 Tyynessä on käytetty Tennesseetä, kapustat on tehty soitinrakennuksen ylijäämäpuusta, loimukoivusta ja mahongista.


Varsin jalot keittiövälineet ovat siis nyt anopin keittiössä. Suppeammat paketit menivät myös omalle äidilleni ja siskolleni.

Aiemmin vihjaisin, että laamasta olisi tulossa joskus jotakin. Tulihan siitä. Peitto pikku siskontytölle.


Arvostan todella pikkuisen tuuletusta. Voittajaolo minullakin oli, kun sain peiton pois puikoilta. Lankana siis Teeteen alpakka ja mallineuleen katsoin Dropsin sivuilta. Tämähän valmistui siis jo joskus alkusyksyllä, mutta raportointi on pahasti viivästynyt.

Tällaista mahtui siis vuoteen 2011. En vielä tiedä, mitä odottaa tältä alkaneelta vuodelta. Käsityörintamalla olisi tarkoitus opetella ainakin käyttämään neulekonetta ja meninpä uuden vuoden lupauksena lupaamaan, että teen sovinnon Singerini kanssa. Aikaan pitäisi saada jokin ihmiskehon ylle puettava vaatekappale, jota joku vielä suostuu käyttämäänkin. Katsotaanpa vain, kuinka käy...

Karkkilakkoni on sujunut varsin mallikkaasti. Tilaustöihini olen hiukan joutunut tekemään hankintoja, mutta niitä en laske mukaan. Joululahjaksi sain vihreä-oranssia Polkua pussillisen sekä tyttäreltäni Novitan Minikerä paketin. Sweet. :´) Tehtäköön lankavarastoihin inventaario sitten koulujen loputtua, eli kun lakkokin päättyy. Vähän on vielä aikaa ottaa loppuspurtti kulutukseen. Edessähän on ainakin Lankahamsteritempaus ja Jämäkuu. Toivottavasti molemmat toteutuvat tänäkin vuonna!

12 Uutta Asiaa -tempaus jäänee ainutkertaiseksi. Osanotto oli melko vähäistä  ja blogissa varsin hiljaista. Tempauksen pitkä kesto oli varmaan se, joka sai ainakin minut unohtelemaan koko tempauksen välillä. Ei niin, etteikö kaikenlaista uutta olisi silti tullut tehtyä. En vain jokaista "istutin ensimmäistä kertaa mehitähden" -juttua viitsinyt laskea itselleni mukaan tempaukseen. ;)

Uusi asioita mahtuu silti varmasti tähänkin vuoteen. Jääkäämme niitä kaikkia jännityksellä odottamaan.

Rikasta, jännityksellistä ja loistavaa uutta vuotta toivotan jokaiselle blogini lukijalle!


Ps. Tarkkasilmäisimmät huomasivat varmaan, että uusi vuosi toi mukanaan myös uuden ilmeen blogiin.

5 kommenttia:

Pellervo kirjoitti...

Kuka tuon 12:n uuden asian takana on? Mulla on nyt niin sellanen fiilis että teen mitä tahansa.. tai teen uusia juttuja kuitenkin, innolla raportoisinkin niistä :)

LeenaK kirjoitti...

Minä itte. :) Sillä mä uskalsin sitä lähteä hautaamaankin. ;)

Tarttisko kuitenkin jatkaa?

Pellervo kirjoitti...

Täällä kommenttiosiossa on nyt hämmentäviä bugeja.. muttajoo, mä ainakin oisin mukana! :) Kässäilyihin kaikki ei liittyisi kyllä. Tuskin mikään ehkä. Mut sain siis heti kii tausta-ajatuksesta.

susamaria kirjoitti...

Voi mikä ihanuus tuo sydänpipo!

LeenaK kirjoitti...

Kiitos, susamaria. Tykkään itsekin. :)