maanantai 6. elokuuta 2012

Neulebläähin selätystä

KatonKontissa valmistaudutaan talveen. Neulebläähini on toiveikkaasti selättymässä - kiitos kauden ensimmäisen neulekahvilan! Kotona aloitetut (ja angstatut) villasukat etenivät kuin itsestään kymmenisen senttiä illan aikana. Lisäksi etsin motivaatiota pikkuisen lankahyllyjen välistä. Ehkä ihan entisellään se ei vielä ole, mutta hyvää vauhtia paranemaan päin.

Kevään alennusmyynnistä hamstrasin villalankaa ja nyt talvea vasten luonnollisesti ja eritoten loogisesti puuvillaa. Nyt jos koska kannattaa tulla meidän kylälle lankaostoksille: luottolankakauppiaani valitettavasti sulkee myymälänsä ja myy kaiken pois vähintään puoleen hintaan! Omat ostokseni olivat jopa alle: 2 € / kerä.Oma väri joka tytölle?

Lankojen lisäksi hankin vihdoin jo kauan suunnittelemaani liukuesteliimaa ja neuletiheysmitan. Jälkimmäinen on päättäväinen askel oikeaoppiseen suuntaan. Ehkä vihdoin opin - kuin itsestään - neulomaan koetilkkuja ja mittailemaan käsialaani?

Totta kai tälle talvelle saan valmiiksi monen monta neuletakkia (muun muassa ylläolevista langoista), joten täytyihän niitä nappejakin viimein ostaa. Lisäksi mukaan lähti pari rullaa nauhaa, joista tulee helmamerkkejä vaatteisiin. Värit on täsmätty olemassaoleviin kankaisiin, joten näitä ei ole hamstrattu ihan huvin vuoksi.
Tänään muuten posti toi yllätyksekseni kolme kangaspalaa, joita en muistanut edes odottaa. Sopivasti lievittävät tätä kankaattoman kuukauden tuskaani. On siis ostettu ennen lakkoa, joten rikkuriksi ei tätä varten sentään tarvinut ryhtyä.

Nyt, jos viisaasti toimisin, kävisin pikaisesti iltatoimillani ja painuisin nukkumaan. Toisaalta elämäni ensimmäinen "tissitunika" on kutkuttavan lähellä valmistumista, joten vähän tekisi mieleni vielä surauttaa. Se voi kuitenkin osoittautua kohtalokkaaksi tässä vaiheessa iltaa, joten tissis odotelkoon parempaa vireystilaa ja keskittymiskykyä. Ehkä jonkun pyykin viikkaan ja teen seuraa selvästi kesken nukutuspuuhien simahtaneelle miehelleni. Mihinkähän aikaan hän tahtoisi aamulla herätä? Puhelin (=herätyskello) näyttää olevan tuossa sohvalla vieressäni...

Ei kommentteja: