keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Käsialasta kysymys

Olen aina mieltänyt neulekäsialani melko napakaksi. Eilen ammattimaisen toiminnan nimissä otin ja neuloin ehkä elämäni ensimmäisen mallitilkun, josta oikein mittailin ja laskeskelin oikean neuletiheyden.

Langan vyötteessä oli tiheys 3,5 mm puikoilla 26 s x 30 krs = 10 cm. Käytössäni oli 3 mm puikot, minkä vuoksi aloin alunperin ryhdyin laskelmia tekemään. Yllätyin kovasti, kun mittaukseni paljasti, että 10 cm:llä silmukoita oli tasan 26 kpl. Yllätyin enemmän, kun huomasin kerroksia tulevan samalle mitalle 35! Silmukkani ovat siis matalia?

Oikeastaan tuolla kerrostouhulla ei niin kovasti ole sileässä neuleessa väliä, kun kappaleen pituutta voi helposti säädellä työn edetessä. Leveyden vaihtaminen sen sijaan vaatii yleensä aina purkamista.

Matalin silmukoin eteenpäin!


4 kommenttia:

famu kirjoitti...

Voi kun malttais joskus tehdä mallitilkun.Säästyisi varmasti monilta purkamisilta.

juuli kirjoitti...

Paketti oli odottamassa! Kiitos hurjasti! Bloggaan siitä kyllä vielä, kuvat on otettu mutta nyt tuli tärkeämpi aihe esiin - käypä kurkkaamassa! Kun pöly on laskeutunut kilpailun tienoilta, esittelen ihanan pakettisi.

Kerroslaskelmat on hämääviä, yleensä minullekin käy juri noin. Koskaan tiheyteni ei ole muuten vielä täsmännyt, ei pituudessa eikä leveydessä. Mutta voisiko syy "mataliin" silmukoihin olla, että ne kuulusi mitata höyrytyksen jälkeen? Eikös höyrytys vähän pidennä neuletta?

Kaisa kirjoitti...

Piti tulla kiittämään ihanista Betty-kommenteista. :) Sarja on itselleni niin rakas monellakin tavalla, että tuntuu valtavan hyvältä kun muutkin pitävät siitä. Jos sinä olit vedet silmissä tekstin ääressä, niin minä sinun kommenttiesi...

LeenaK kirjoitti...

Juuli, niinpä tietysti – höyrytys! Täytyypäs tehdä uudet laskelmat sen jälkeen... ;)

Kaisa, Betty ponkaisi ihan suoraan sydämeeni ja nyt jälkeenpäinkin olen sen tunnelmissa vielä fiilistellyt ja yllättänyt itseni miettimässä, mitä Bettylle ja muille mahtaa nykyään kuulua! :D Niin että jatkoa, jatkoa...