maanantai 31. maaliskuuta 2008

Palmikkoinnostus tuotti tulosta

Kevään viimeiset(?) sukat ovat nyt valmiit. Ne ovat suuret. Toinen on pienempi. Käyttääköhän kukaan tukisukkaa vain toisessa jalassa?

Enivei, isännälle lähtee nyt saapassukat perinteiseen harmaaseen malliin. Varteen kehittelin palmikkokuvion, jossa puikkojen vaihdekohdassa neulotaan 4+4 silmukan palmikko, väliin kaksi nurin ja sitten kahden silmukan palmikko. Pikkupalmikonkierrot tehdään neljän kerroksen välein (kierto + neljä kerrosta + kierto jne.) ja isommat aina joka toisen pikkukierron kanssa samalla kerroksella (kierto + 8 krs + kierto jne.).

Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Nappasin ne juuri ennen postitusta kännykällä, mutta ehkä niistä jotain kuvaa saa? Koitan muistaa ottaa uuden kuvan vielä sukkien ollessa omistajansa jalassa.

3 kommenttia:

Monna kirjoitti...

Kiitos visiitistä ja kommentista :) Siitä Kannuksen kautta ajeltiin Himangalta Nivalaan :)

Todella kauniit palmikkosukat! Olen joskus palmikoita tehnyt, mutta taas autuaasti unohtanut, että mites niitä tehtiinkään. Helposti varmaan muistuisi mieleen, kun vain ottais ja tekis :)

Leena Katto kirjoitti...

Kiitos vastavisiitistä! :)

Nuo sukat oli siis elämäni toinen työ, johon olen palmikoita tehnyt. Ensimmäisestä en ole kuvia saanut aikaiseksi. Ne olivat Väinö-säärystimet, joista tulikin liian tiukan käsialan / kapeiden puikkojen vuoksi kämmekkäät siskolleni. :)

Noissa sukissa oli se hyvä puoli, että isot palmikot vaihtuivat aina puikkojen vaihdekohdissa, jolloin apupuikko ei ollut välttämätön. Kapeamman palmikon (kaksi silmukkaa) sai näppärästi tehtyä ilman silmukoiden siirtelyä, kun vain ensin neuloi sen toisen silmukan ja sitten ensimmäisen.

Haaveilen Punokset puikoille -kirjasta. Sen verran tuo erilainen pinta sai innostumaan. ;)

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoa palmikkoa!