maanantai 26. helmikuuta 2007

Outouden syvin olemus

Sain sähköpostitse haasteen. Hhilmaa haastoi minut kertomaan kuusi outoa asiaa itsestäni ja haastamaan sitten kuusi seuraavaa mukaan. Haaste vastaanotettu.

Äidyin pohtimaan, mikä oikein on outoa ja millä mittapuulla? Neulominen, joku voisi sanoa. Väittäisin kuitenkin, että näissä ympyröissä (krhm. tämä on neuleblogi) väite voisi aiheuttaa voimakasta vastarintaa.

Ehkä se on outoa, että tulen bussilla töihin kaksi lasta kainalossa lähes 30 asteen pakkasella, vaikka pihassa on täysin toimiva, vastapesty auto, jonka lohkolämmittimessäkään ei ole vikaa. Outoa voisi myös olla uuden blogin perustaminen silloin, kun alkaa uhkaavasti näyttää siltä, että vanhaakaan ei ehdi ylläpitää. Tai se, että lopettaa rakkaan harrastuksen silloin, kun on kunnolla päässyt siinä taas kehittymään.

Jos edellä mainitut asiat laitetaan listaksi näin:
  • neulominen(?)
  • bussimatkustus pakkasella lasten kanssa, vaikka autokin olisi käytössä
  • kahden blogin omistaminen, vaikkei yhtäkään ehdi ylläpitää
  • tärkeän harrastuksen lopettaminen ilman mielenkiinnon loppumista
niin asiat voivat näyttää hyvinkin oudoilta. Jos taas niiden yhteyteen liitetään selitykset, niin outous häviää sen sileän tien. Tieto lisää tuskaa ja vähentää outouksia?

Oli miten oli. Taidan olla lähinnä outoja tempauksia, kuten parvekkeen pesua keskitalvella (8-vuotiaana) harrastava yksilö. En silti osaa itsestäni nimetä merkittävämpiä pysyväisiä omituisuuksia.

Eiköhän tässä ole selitelty jo tarpeeksi. Täten haastan mukaan Teemun, Marikan, Bergiukset, Rouva Perttulan ja Sannan. Vain viisi, mutta näin köyhä on lähiblogosfäärini.

1 kommentti:

past0r1 kirjoitti...

Sähköpaimeneen on välillä vaikeaa linkittää, se onnistuu kuitenkin kirjoittamalla osoitteeksi http://xn--shkpaimen-v2a4r.fi

Pahoittelemma elämien vaikeuttamista. Ja otamma haisteen vastaan.