maanantai 11. helmikuuta 2013

Ufoja valmistuu

Ufojen valmiiksisaattaminen on hyvässä vauhdissa! Jo kaksi on poissa kasasta.

Aikaisemmin kerroin hämärähommista, kun valmistelin syntymäpäivälahjaa esikoisellemme. No ei valmistunut se huivi synttäriksi. Juhlavasti ojensin valmiin ja erittäin runsaan tuubihuivin tyttärelleni viikko sitten. Syntymäpäivät olivat päivää ennen vuoden vaihtumista. Vaikka tämä siis ei ole ollut kauaa tekeillä, lasken sen ufoksi, koska se ei todellakaan ehtinyt valmiiksi määräaikaan mennessä.

Ja nyt, koska tyttäreni ei aamulla suostunut kuvaan, voitte kuvitella tähän mustan, pörröisen pötkön, joka ei aivan mene kahta kertaa ympäri neljäsluokkalaisen kaulaan, mutta toisaalta sen voi vetäistä hupuksi, tai harteiden ympäri, kun on niin runsas. Lankana oli Novitan Teddy ja puikkoina kympin pyöröt.

Toinen valmistunut onkin ihan oikeasti pitkään keskeneräisenä muhinut huivi. Aloitin sen joskus viime keväänä kaiketi ja viimeisen silmukankin päättelin ainakin puoli vuotta sitten. Langanpäät päättelin tämän kuun alussa ja pingoituksen tein samaan hengenvetoon. Taas kerran se tuli todettua: neuletyö ei ole valmis, ennen kuin se on kunnolla viimeistelty!

Syy siihen, miksi huivi oli niin pitkään kaapin nurkassa, oli sen epämääräisyys. Yksi kohta oli liian kireä ja mallikuvio epämääräinen. Kuka sellaista pitäisi? Mutta sitten. Kastelu, rullaus, levitys ja pingoitus. Voilá!

Puuvillainen pitsihuivi
Lanka: Sandnes Garn – Sandnes Mini Duett
55% puuvillaa
45% merinovillaa
50 g ~ 175 m
puikot 2,5-3 mm

Ohje: Drops design, malli nro la-005
Puikot: KnitPro pyöröt 3,5-4 mm (?)

Lankavalintahan on huomattavasti painavampi kuin ohjeen alkuperäislanka Garnstudion Drops Lace (100 g ~ 800 m), mutta tämä huivi sai alkunsa langasta. Etsin vain siihen vähänkään sopivaa mallineuletta, johon omat aivotkin vielä taipuisivat. Tämä saattaa hyvinkin päästä puikoille uudelleen, mutta ehkä jostain toisesta langasta. Tuon langan voisin käyttää muuhunkin vaatetukseen. On nimittäin ihanan tuntuista iholla.

Huomasin tässä muuten, että olen maaliskuussa 2012 uhonnut, että tuo lanka saisi päästä puikoille nopeasti. Langan esittelypostauksessa muuten näkyy tuon väri aidompana. Viime keväänähän turkoosi oli kovassa huudossa. Onneksi se tuntuu olevan sitä jonkin verran edelleenkin, joten ehkä peli ei vielä ole aivan menetetty.

Nyt tartun kuitenkin taas kankaisiin. Niitä on kertynyt aivan liikaa. Yhden hiljakkoin tilaamani kankaan olen kyllä jo kutakuinkin kokonaan leikellyt. Enää pitäisi saada kappaleet toisiinsa kiinni. Vähän jännittää, osaanko tehdä itselleni käytettävän tunikan!

Ei kommentteja: