maanantai 4. tammikuuta 2010

Elämäni ensimmäinen

Sain kuin sainkin pukinkonttiin jotakin valmista. Innostuin kokeilemaan valoryijyn tekemistä ja ehdin saada puolikkaan valmiiksi jouluun mennessä. Aatonaattoiltana isäntä teki ryijyyn kehykset ja aattona teos ehti pakettiin. Vähän viime tippaan jäi. Tällaiselle paikalle ryijy sitten pääsi äidin lahjana:Oli kyllä sen verran kivaa puuhaa, että noita voisi tehdä enemmänkin - jahka sormi on kuoriutunut ja kasvattanut uuden ihon.

Toinen joululahja oli tossut Huopasesta anopille. Niidenkin kanssa meni vähän täpärälle: anoppi sai vetää kosteat töppöset jalkaan. Hyvänä puolena tuossa tietysti oli se, että tossut muotoutuivat käyttäjälleen sopiviksi.

2 kommenttia:

Annis kirjoitti...

Valoryijy? Näyttää upealta, mutta saako olla utelias ja kysyä, että miten tuo on toteutettu? En ole moiseen törmännyt koskaan aikaisemmin ja lopputulos on kovin nätti ja erilainen. Onko tuohon siis upotettu erikseen valosarja loppuvaiheessa vai miten tuo on tehty?

Ja kerran jos toisenkin sitä on vähän viime tingassa lahjoja itse kukin tehnyt. Paras oli, kun viime jouluna piti nakittaa lahjan saaja päättelemään lahjaansa, kun itse virkkasin vielä toista osaa valmiiksi :D

Leena Katto kirjoitti...

Kiitos kommentista! Tuo on tehty Pirkanmaan kotityön ohjeiden mukaan. Ostin tarvikepaketin täkäläisestä puodista, mutta ehdin tehdä vain puolikkaan ryijyn. Valot ostin erikseen (joku Airamin ledisarja, jossa valot ovat kolmessa tai neljässä "silmukassa", eivätkä siis pitkässä sähköjohdossa, mutta sellaisenkin saa tietenkin taiteiltua sekaan) ja ne on tosiaan pistelty sen ryijypohjan läpi kehystämisen jälkeen. Siis siinä vaiheessa, kun ryijy on nukitettu ja niitattu rimoihin kiinni, eli on valoja vaille valmis.

Nukka on paperinarua ja se pohja käsittääkseni hiukan harvempaa ja jämäkämpää kuin perinteisessä lankaryijyssä. En tosin vannomaan mene, koska en ole tavallista ryijyä koskaan itse tehnyt. ;) Ihan tismalleen en tehnyt saamani ohjeen mukaan. Siinä olleet solmujen määrät riviä kohden olivat jotain ihan käsittämätöntä, joten en keskittynyt niihin. Jätin vain ohjeessa mainitut varat reunoihin ja nukitin joka rivin varasta varaan. Kiireessä ei ehdi kokeilla ja purkaa. ;D